Traditie Authenticiteit Kwaliteit

Aan de oevers van de Schelde, ter hoogte van Zwijnaarde - bij Gent, liggen de wijngaarden van Wijndomein Waes. Sinds 2005 worden hier Vlaamse landwijnen gemaakt volgens de 3 principes van het domein: Traditie, Authenticiteit en Kwaliteit.

De gouden egel, het dier dat het wijnhuis Waes symboliseert, komt voort uit het wapenschild van de Brugse familie Waes, eigenaars van het domein. Voor het wijndomein symboliseert de egel tevens de eenheid met en het respect voor de natuur.

Gelauwerd wijndomein Waes kijkt over grens

Het Wijndomein Waes uit Zwijnaarde heeft alweer een medaille in de wacht gesleept voor zijn witte wijn, ‘Waes Wit’, bij de 13de Proeverij Beste Belgische Wijn. Het is al het vijfde jaar op rij dat ze bij Waes in de prijzen vallen. “Dat is geen toeval”, zegt wijnbouwer Lodewijk Waes. “Wij besteden heel veel aandacht aan kwaliteit, minder aan kwantiteit. “We hebben nu 4 hectare wijngaard, en we denken aan uitbreiden. We gaan in de toekomst ook deelnemen aan internationale wedstrijden, want in België is de concurrentie uiteraard relatief beperkt. Wij zijn nog geen echt wijnland. Dat is ook de reden waarom we nog niet in de prijzen vallen voor de rode wijn. De Belgische sommeliers zijn meer bedreven in schuimwijn en witte wijn dan in rode. Maar onze Waes Rood is dus ook heel lekker, en scoorde 89 op 100. Net te weinig voor een medaille.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/gelauwerd-wijndomein-waes-kijkt-over-grens~a10ba621/

VERKOOP

  • De wijnen
  • Verkooppunten
  • Contact

ALGEMEEN

Volg ons op