Waes wijnen

De Wijnen Waes zijn een Belgisch product van topkwaliteit die behoren tot de appellatie “Vlaamse Landwijn”.  Een wijn met een beschermde geografische aanduiding waar België trots op mag zijn. Daarenboven dragen onze wijnen het label '100% Belgische wijn'.

 

WAES ROOD 2015 - WAES ROOD 2016

Een lichte, robijnrode kleur en een kruidig en fruitig bouquet met een charmerende houttoets. Het geheel wordt ondersteund door een strakke zuurstructuur met de finesse van een Pinot Noir wijn.

Waes Wit 2017

Briljant lichtgele kleur met groene schijn. Ontwikkelt intense aroma's van abrikoos, citrus, rozen en zachte kruiden. Het is een frisse en evenwichtige witte wijn. Aromatisch en elegant, met een goede structuur en een mooie lengte.

WAES WIT 2016 - zilveren medaille VVS

Uitverkocht

WAES WIT 2015 - gouden medaille VVS

Uitverkocht

WAES WIT 2014 - gouden medaille VVS

Uitverkocht

WAES ROOD 2014

Uitverkocht

WAES WIT 2013 - gouden medaille VVS

Uitverkocht

WAES ROOD 2013

Uitverkocht

Waes Wit 2012 - gouden medaille VVS

Uitverkocht

WAES ROOD 2012

Uitverkocht

Waes Rood 2011

Deze wijn werd verkozen tot tweede beste Belgische wijn van 2013. De wijn is een assemblage Rondo, Regent en Leon Millot en heeft een diepe, paarse kleur. Een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden. Het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel. Waes Rood 2011 combineert goed met gevogelte en konijn, wit of rood vlees, grillades en zachte kazen.

 

WAES WIT 2010

De alcoholische gisting bij lage temperatuur en de rijping op inox tanks hebben de aroma's van het primaire fruit optimaal bewaard. Door  de assemblage van de drie witte druivenrassen Solaris, Bianca en Sirius wordt een nieuwe, harmonische smaakstructuur  bekomen.
"Waes Wit" heeft een zuivere, delicate neus met  aroma's van wit steenfruit en zachte specerijen. Het is een volmondige wijn met een mooie,  geknoopte smaaklengte en een lange afdronk.

 

WAES rood 2010

Assemblage van Rondo en Regent druiven gedurende vier maanden gerijpt in houten vaten van Franse eik. Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur met paarse schijn en een rijke neus met aroma’s van klein rood fruit, zoethout. Deze jaargang wordt gekenmerkt door een strakke smaakstructuur en een door aciditeit gedragen lengte . Temperatuur 14°-16°.

 

WAES rood 2009

100 % Rondo gerijpt in inox tanks en 3 weken contact met Franse eik. Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur met paarse schijn en een rijke neus met aroma's van rood fruit,  pruim en zoethout met een kruidige toets; hij is breed en soepel met zachte tannine en een mooie afdronk.