Werkwijze & filosofie
Traditie Authenticiteit Kwaliteit
In de wijngaard
Traditioneel: rekening houdend met oeroude biodynamische princiepen bij het uitvoeren van enkel \"manuele\" werken: snoeien, beperken van het aantal vruchttakken, ontbladeren, groene oogst met strenge selectie op het veld.
Authenticiteit nastreven: laag rendement, optimale rijpheid, minimaal gebruik van fytosanitaire middelen, geen gebruik van herbiciden of insecticiden, natuurlijke begroeiing tussen de rijen, machinale grondbewerking...
Vinificatie
Gebaseerd op "traditionele" vinificatiemethoden, met aandacht voor de authenticiteit, met een moderne uitrusting voor een zo zuiver mogelijk eindproduct.
Handmatig oogsten
Handmatige pigeage
Manuele overheveling (dus zonder gebruik van pompen)
Uiterst zachte persing met een pneumatische pers
Vergisting en schilweking in temperatuurgecontroleerde inox cuves
Natuurlijke klaring door sedimentatie en dus geen toepassing van chemische of fysische klaringsmethoden
Rijping
Op eikenhouten vaten van Franse eik (225 liter), 1 of 2 jaar oud.
Rijping op fles voor verkoop.