Skip to main content

Werkwijze & filosofie

Traditie Authenticiteit Kwaliteit

Traditionele vinificatiemethoden in combinatie met de modernste apparatuur liggen aan de basis voor een zuivere en authentieke wijn.

In de wijngaard

Traditioneel: rekening houdend met oeroude biodynamische princiepen bij het uitvoeren van enkel \"manuele\" werken: snoeien, beperken van het aantal vruchttakken, ontbladeren, groene oogst met strenge selectie op het veld.
Authenticiteit nastreven: laag rendement, optimale rijpheid, minimaal gebruik van fytosanitaire middelen, geen gebruik van herbiciden of insecticiden, natuurlijke begroeiing tussen de rijen, machinale grondbewerking...

Vinificatie

Gebaseerd op "traditionele" vinificatiemethoden, met aandacht voor de authenticiteit, met een moderne uitrusting voor een zo zuiver mogelijk eindproduct.
    
     Handmatig oogsten
     Handmatige pigeage
     Manuele overheveling (dus zonder gebruik van pompen)
     Uiterst zachte persing met een pneumatische pers
     Vergisting en schilweking in temperatuurgecontroleerde inox cuves
     Natuurlijke klaring door sedimentatie en dus geen toepassing van chemische of fysische klaringsmethoden

Rijping

Op eikenhouten vaten van Franse eik (225 liter), 1 of 2 jaar oud.
Rijping op fles voor verkoop.