De Waes Wijnen

Waes Rood 2017
Gouden medaille ‘International PIWI Wine Award 2018’
Beschikbaar vanaf 21.09.2019
Waes Wit 2017
Zilveren medaille ‘International PIWI Wine Award 2018’
Druiven: Solaris, Bianca. Alcohol: 13,5 % vol. Vinificatie: Manuele behandeling gedurende oogst en productieproces. Uitgebalanceerde persing. De alcoholische gisting bij lage temperaturen. Rijping op inox vaten Kleur: briljant lichtgele kleur met groene schijn. Omschrijving: ontwikkelt intense aroma’s van abrikoos, citrus, rozen en zachte kruiden; het is een frisse en evenwichtige witte wijn, aromatisch en elegant, met een goede structuur en een mooie lengte. Serveren op 10° C Foodpairing: aperitief,schelpdieren en garnalen,schaaldieren (kreeft, langoest), koude visschotels,gebakken of gegrilde vis, oosterse keuken,charcuterie,slaatjes,koude schotels, gevogelte en konijn, geitenkaas, asperges
Waes Rood 2016
Gouden medaille Beste Belgische Wijn 2017 Gouden medaille ‘International PIWI Wine Award 2017’
Druiven: Rondo, Regent, Leon Millot Alcohol: 13,5% vol. Vinificatie: Manuele behandeling gedurende oogst en productieproces. Maceratie gedurende 14 dagen.Uitgebalanceerde persing.De alcoholische gisting bij lage temperaturen. Gerijpt in houten vaten van Franse eik (85%) en Amerikaanse eik (15%) gedurende 8 maanden. Kleur: diepe, paarse kleur Omschrijving: een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden; het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel. Serveren op 16° C Deze wijn is niet gefilterd en niet geklaard en kan daardoor een natuurlijke neerslag ontwikkelen. Foodpairing: gevogelte en konijn,wit vlees,rood vlees,grillades en barbecue,zachte kazen
Waes Wit 2016
Gouden medaille ‘International PIWI Wine Award 2017’ Zilveren medaille Beste Belgische Wijn 2017
UITVERKOCHT

Waes Rood 2015
Zilveren medaille ‘International PIWI Wine Award 2017’
Assemblage van Rondo, Leon Millot en Regent gerijpt in houten vaten van Franse eik (85%) en Amerikaanse eik (15%) gedurende 8 maanden. Deze wijn heeft een diepe, paarse kleur en een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden; het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel. Deze wijn is niet gefilterd en niet geklaard en kan daardoor een natuurlijke neerslag ontwikkelen. 12 % vol.
Waes Wit 2015
GOUDEN MEDAILLE BESTE BELGISCHE WIJNEN 2016

Waes Rood 2014
UITVERKOCHT

Waes Wit 2014
GOUDEN MEDAILLE BESTE BELGISCHE WIJNEN 2015
UITVERKOCHT

Waes Rood 2013
UITVERKOCHT

Waes Wit 2013
GOUDEN MEDAILLE BESTE BELGISCHE WIJNEN 2014
UITVERKOCHT

Waes Rood 2012
UITVERKOCHT

Waes Wit 2012
GOUDEN MEDAILLE BESTE BELGISCHE WIJNEN 2013
Waes Wit 2012 is gemaakt van de druivensoorten Solaris en Bianca en kreeg de gouden medaille tijdens de verkiezing van Beste Belgische wijnen 2013. De wijn heeft een briljant lichtgele kleur met groene schijn. Ontwikkelt intense aroma’s van abrikoos, citrus, rozen en zachte kruiden. Het is een frisse en evenwichtige witte wijn, aromatisch en elegant, met een goede structuur en een mooie lengte.UITVERKOCHT

Waes Rood 2011
TWEEDE BESTE BELGISCHE WIJN 2013
Druiven: Rondo, Regent, Leon Millot Alcohol: 13,5% vol. Vinificatie: Manuele behandeling gedurende oogst en productieproces. Maceratie gedurende 14 dagen.Uitgebalanceerde persing.De alcoholische gisting bij lage temperaturen. Gerijpt in houten vaten van Franse eik gedurende vier maanden. Kleur: diepe, paarse kleur Omschrijving: een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden; het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel. Serveren op 16° C Foodpairing: gevogelte en konijn,wit vlees,rood vlees,grillades en barbecue,zachte kazenUITVERKOCHT

Waes Wit 2011
Druiven: Solaris, Bianca.
Alcohol: 13,5 % vol.
Vinificatie: Manuele behandeling gedurende oogst en productieproces. Uitgebalanceerde persing. De alcoholische gisting bij lage temperaturen. Rijping op inox vaten
Kleur: briljant lichtgele kleur met groene schijn.
Omschrijving: ontwikkelt intense aroma’s van abrikoos, citrus, rozen en zachte kruiden; het is een frisse en evenwichtige witte wijn, aromatisch en elegant, met een goede structuur en een mooie lengte.
Serveren op 10° C
Foodpairing: aperitief,schelpdieren en garnalen,schaaldieren (kreeft, langoest), koude visschotels,gebakken of gegrilde vis, oosterse keuken,charcuterie,slaatjes,koude schotels, gevogelte en konijn, geitenkaas, asperges
UITVERKOCHT

Waes Rood 2010
Assemblage van Rondo en Regent druiven gedurende vier maanden gerijpt in houten vaten van Franse eik.
Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur met paarse schijn en een rijke neus met aroma’s van klein rood fruit, zoethout. Deze jaargang wordt gekenmerkt door een strakke smaakstructuur en een door aciditeit gedragen lengte . Temperatuur 14°-16°.
UITVERKOCHT

Waes Wit 2010
De alcoholische gisting bij lage temperatuur en de rijping op inox tanks hebben de aroma's van het primaire fruit optimaal bewaard. Door de assemblage van de drie witte druivenrassen Solaris, Bianca en Sirius wordt een nieuwe, harmonische smaakstructuur bekomen.
"Waes Wit" heeft een zuivere, delicate neus met aroma's van wit steenfruit en zachte specerijen. Het is een volmondige wijn met een mooie, geknoopte smaaklengte en een lange afdronk.
UITVERKOCHT

Waes Rood 2009
100 % Rondo gerijpt in inox tanks en 3 weken contact met Franse eik.
Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur met paarse schijn en een rijke neus met aroma's van rood fruit, pruim en zoethout met een kruidige toets; hij is breed en soepel met zachte tannine en een mooie afdronk.
UITVERKOCHT